maanantai 30. huhtikuuta 2012

Vapuksi uusia kuvioita kylpyhuoneeseen

Vappuaaton aamu on alkanut auringonpaistetta ja ulkoilman lämpötilaa ihmetellessä. Mittari näytti yhdeksää astetta, kun kahdeksalta polkaisin hierojalle. Hieronnalla onkin hyvä aloittaa vapun vietto ja lomapäivä. Poistullessa kävin torilta ostamassa kotitekoista simaa. Mummot osasivat kyllä ottaa simapulloista hyvän hinnan, mutta kannatuksen vuoksi ostin kaksi pulloa. Toisen toiselta mummolta ja toisen viereiseltä.



Marimekon alesta löytyneet kumpare-kuvioiset pyyhkeet pääsivät juhlistamaan vappua kylpyhuoneeseen.

torstai 26. huhtikuuta 2012

Kamera on palannut kotiin!




Vihdoin ja viimein kamera tuli huollosta. Nyt se taas toimii! Enää ei tarvitse kaivella vanhoja kuvia tai yrittää muokata iPhonen otoksia kakuista ja keitoksista. Täksi päiväksi sattui sateinen päivä eikä valoa ole paljon, mutta ikkunan vierestä sain jo kuvan napsaistua. Pääseepä kontrabassokin kokonaisuudessaan kuvaan.

sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Vårens första dag

Tänään haetaan pyörä kevätlaitumille. Käytiin huoltamassa se jo pari viikkoa sitten ja jätettiin odottamaan vähemmän liukkaita kelejä. Johan tässä olisi ehtinyt monta päivää pyöräilemään, mutta nyt löytyi pyöräilybiisikin!


perjantai 20. huhtikuuta 2012

Spontaani asetelma




Työhuoneessa pitäisi siivota. Mutta sitä ennen voi nauttia kaaoksen luomasta kauneudesta.

tiistai 17. huhtikuuta 2012

Räntämelankoliaa

Aamulla oli ankea herätä, kun huomasin naapuritalon kattojen olevan valkoisena lumesta. Vasta eilen vaihdoin kevyempään takkiin ja nyt piti palata taas vanhaan. Räntää onkin tullut tänään taivaalta koko päivän.

Kamera on edelleen huollossa, joten kaivelin taas vanhoja kuvia. Näissä elokuisena iltana otetuissa näkyy hiukan toisenlaista melankoliaa. Sitä hetkeä kun tietää, että on kokemassa kesän viimeisiä iltoja paljain varpain.




Nyt räntä on muuttunut jo vesisateeksi. Melankolia sikseen! Eiköhän sade vaan jouduta lumen sulamista ja kesän tulemista. Elokuisiin iltoihin on vielä pitkä matka!

lauantai 14. huhtikuuta 2012

Patsastelua Budapestissä


Viime elokuussa tehtiin (työ)kaverien kanssa pikaloma Budapestiin. Selailin kuvia ja huomasin yllättäen, että olin räpsinyt monta kuvaa patsaista, enkä suinkaan Budapestin kuuluisimmista. Tässä muutama patsasotos kameran muistista. Jätin Neuvostoliitolta näyttävät suosiolla pois. Nämä kuvaavat enemmän Itävalta-Unkarin kaksoismonarkian aikaa.




perjantai 13. huhtikuuta 2012

Polkupyörä kevätlaitumille

Viime keväänä ostettiin pyörät poliisien huutokaupasta. Laitettiin ne kuntoon ja ajeltiin koko kesä ympäri Joensuuta. Miun pyörä osoittautui jäykäksi kuin mikä. Polkea sai reisilihakset tulessa. Ja mennessään se piti outoa ääntä. Sellaista vaihepyörän ääntä, vaikkei vaihteita ollutkaan. Tai olihan se yksi älyraskas vaihde.

Tänä vuonna se pyörä saa löytää uuden kodin ja tilalle kunnostetaan vanha kunnon mikkeliläisistä-pyöränpalasista-koottu-pyörä. Se oli viime kesän käyttökiellosta vaaralliseksi ruostuneen ohjaustankonsa vuoksi.

Johan sitä voisi lähteä ajelemaan. Poljinjalkaa jo vipattaa.




Tästä "takapihalta" se pyöräretki alkoi. Nyt maisema on vielä aikamoisen lumimäärän peitossa.

tiistai 10. huhtikuuta 2012

Pääsiäisloma pulkassa ja narsissit kahvipannussa

Pääsiäisloma mennä hujahti. Lomaksi suunnittelin urheilua, leipomista, lukemista, lepäilyä, rentoutumista ja eteisen kaappien raivausta. Samalla lupasin, että jotain näistä suunnitelmista saa jättää toteuttamatta. No tulihan sitä urheiltua, hiihtelin Pyhäsaareen ja kävelin auringossa muiden kuntoilujen ohessa. Leivoin synttärikakun ja kokkailin paljon muuta hyvää. Aloitin romaanin lukemisen, mutta luinkin sitten tenttikirjaa. Lepäsin ja rentouduin, tapasin ystäviä ja jätin kaapin siivoamisen myöhemmäksi. Toteutin siis kaikki suunnitelmani! Ihana loma ja tulipa tarpeeseen.

Nimim. "seuraavaa odotellessa".




maanantai 9. huhtikuuta 2012

Pyhäselän jäällä

Kymmenien muiden pikkuhahmojen kanssa käytiin Pyhäselän jäällä. Käveltiin kirkkaassa lumessa ja nautittiin päivän D-vitamiiniannos. Takaisin tultiin metsäpolkuja pitkin ja ihmeteltiin varjojen viileyttä.


perjantai 6. huhtikuuta 2012

Pääsiäistä pöytään

Ostin leivontaa varten sitruunoita, jotka sopivat hienosti pahvisten pääsiäismunien kanssa asetelmaksi pöydälle. Vähän kai sitä pääsiäistäkin pitää kotiin laittaa. Kirkas keltainen tuo mukavasti piristystä keittiöön. Vielä kun saisi sen auringonpaisteen takaisin.

Piristävää pääsiäistä kaikille!


torstai 5. huhtikuuta 2012

Tintin seikkailut tasaraita-lakanoissa

Tintti lähti mukaan Brysselin lentokentältä, kun oltiin viime kesäkuussa tulossa takaisin kuukauden työreissulta. Ei oltu "ehditty" käydä Tintti-museossa ja sarjakuvatkin jäi ostamatta, joten otettiin pari kotimatkalukemisiksi. Niitä onkin mukava selailla Marimekon trikoisissa tasaraita-lakanoissa. Ovat muuten todella pehmeät ja niissä uni maistuu. Kannattaa siis satsata (seuraavan kerran kun ovat alennuksessa).


tiistai 3. huhtikuuta 2012

Vaatekaappiunelmia

Maakuuhuoneeseen tarvitaan vaatekaappi.

Olen ihastunut Muuramen Moduli-kaappeihin, jotka ovat varmasti laadukkaat ja kestävät aikaa. Mutta ne maksavat pienen omaisuuden. Alla olevassa kuvassa on jättikaappi. Pienempikin riittäisi.


Kuva: Muurame.

Seuraavaksi vaatekaappilistalla tulee huomattavasti edullisempi Ikean Pax-mallisto. Tyyliltään ne ovat hyvin yksinkertaiset, kuten Muuramenkin. Sisälle saa itse kehitellä korijärjestelmät ja muut miten haluaa.

Mutta lähempää tarkastelua tarvitaan. Ikean nettisivuja selatessa heräsi enemmän kysymyksiä kuin löytyi vaatekaappiongelmaan vastauksia. Ensiksikin valkoinen kaappikokonaisuus pitäisi kai koota itse pienistä osista liittämällä (no sehän se taitaa olla koko Ikean idea), eikä vetimiä ole valmiina. Mielestäni niissä ei perinteisiä vetimiä tarvitsisi olla (vrt. Muuramen malli).

Kuva: Ikea.

Jaksaisikohan sitä odottaa alkukesään, kun Kuopion Ikea avautuu?

maanantai 2. huhtikuuta 2012

Häikäisevää kevättä!

Loma alkoi ja aurinko paistaa melko armottomasti ulkona. Vaikka yöllä oli aika paljon pakkasta, muuttuvat jäiset tiet päivän mittaan kuravelliksi ja auringon lämpö kuumottaa pipoa. Ihanaa häikäistyä tuosta tulipallosta! Olen aina ymmärtänyt muinaisia esi-isiä, jotka palvoivat aurinkoa. Minäkin voisin muutaman rukouksen siihen suuntaan laittaa. Nyt ne ovat selvästi toteutuneet.

Meiltä meni kamera rikki. Ilman mitään ennakkovaroitusta se vain lakkasi toimimasta. Toivottavasti saadaan pian kuntoon. Ihmeellisesti sen olemassaoloon on jo tottunut. Olisipa nyt se kamera, ottaisin tuostakin kuvan.