sunnuntai 10. maaliskuuta 2013

Oi ihana Barcelona



Oi. Katsottiin juuri tallenteelta Woody Allenin Vicky Cristina Barcelona. Olen nähnyt sen ennenkin ihan elokuvateatterissa, mutta nyt sen maisemat tuntuivat entistä tutummilta. Katukuva oli tallentunut näkökenttääni viime Barcelonan visiitillä, joka tehtiin kesäkuussa. Tätä ennen olen käynyt kaupungissa kaksi kertaa, ja tuskin tämä kolmas vierailu tulee olemaan viimeinen kerta. Niin paljon nähtävää pitää se kaupunki ja sen lähiympäristö sisällään.




Tässäpä muutama kuva hotellilta. Satuttiin valitsemaan ihan hyvä hotelli nimeltään The Praktik, joka oli siisti ja sijaitsi rauhallisessa Eixamplen-kaupunginosassa. Hyvin yksinkertaiset huoneet eikä aamupalaa, mutta ostimme aamupalalipukkeita läheiseen kahvilaan. Takapihan yllä lentelivät pääskyt ja lattiat oli kaakeloitu katalonialaiseen tyyliin. Ilmastointikin tuli tarpeeseen.

Oi Barcelona!


perjantai 8. maaliskuuta 2013

Kuivien käsien pelastus


Nyt asiasta kukkaruukkuun (sisältää tuotesijoittelua).

Talvella käsieni iho kuivuu. Käsien peseminen ja töissä paperien plärääminen saavat kämmenselät hilseilemään. Alkutalvesta kädet tuntuivat raastiraudoilta ja ohuempaa paitaa pukiessa kangas tarttui kiinni karheisiin rystysiini. Älytöntä!

Sittenpä muistin viime talven tuttavuuden eli L'Occitanen tuotteet. Marketista ostettu käsisaippua sai lentää kaarella roskiin ja esille kaivettiin L'Occitanen käsisaippua. Ja heti alkoivat kädet parantua! Käsisaippua ja käsirasva ovat nyt siis luottotarvikkeeni kuiville käsille. Käsirasvasta löytyy myös matkakoko, joten sitä voi kantaa koko ajan mukana.

Tänä talvena tutustuin myös nestemäiseen saippuaan sekä suolakuorintaan. Kuorinnan jälkeen kädet ovat kuin uudet ja karheus on tipotiessään. Ihan loistotuote, pakko suositella kaikille. Käsiä kuoritaan suolalla minuutin verran, jonka jälkeen ne tuntuvat pehmeiltä ja kuivuus on tipotiessään eikä rasvaakaan enää tarvitse.

Nyt kun kädet on hoidettu  nousee ongelmaksi kasvojen iho. Tänä talvena se onollut  kuivempi kuin koskaan ja poskille on noussut atooppista ihottumaa. L'Occitanen nerokkuus ei kuitenkaan yllä mielestäni käsi- (ja ehkä jalka-) tuotteita pidemmälle. Olisiko teillä vinkkejä hyvistä kasvorasvoista, joista olisi apua tähän ongelmaan?