keskiviikko 6. helmikuuta 2013

Lukulamppu ja jättikirja


Tästä lampusta olen maininnut jo kuukausia sitten. Siinä siis lukulamppu, joka olisi ehkä toiminut paremmin silloin, kun meillä ei vielä ollut sänkyä ja patjat olivat lattialla. Nyt siis tarvitaan myös jonkunlainen yöpöytä. Kirjatorni toimii väliaikaisena ratkaisuna.

Tällä kertaa (ja varmaan aika monta kertaa jatkossakin) luen joululahjaksi saamaani Antony Beevorin kirjaa Toinen maailmansota. On kyllä mielenkiintoinen teos. Paljon on tuttua asiaa, mutta paljon myös ihan uutta. Aikakautta kuvataan hyvin konkreettisilla esimerkeillä, kuten millaisesta säästä siviilit saivat milloinkin nauttia.

Minulla on tapana lukea kirjoja sängyssä ja tämän kirjan kanssa ollaan nyt siinä pisteessä, että sen koko vaikeuttaa lukemista. Se on kyllä ollut vaikeaa jo ensimmäisestä sivusta alkaen. Selällään lukeminen ei tule kuuloonkaan, koska kirja musertaisi alleen. Aihekin on välillä vähän liian rankka ja taukoja on tullut pidettyä.

Jos joku keksisi hyvän lukutelineen sängyssä lukemiseen, se voisi olla aika hyvä markkinamenestys. Ja ei mitään sairaaloista tuttuja sängyn päälle tulevia aamupalapöytiä, vaan jotain vielä kekseliäämpää. Ehkä iPad?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti