tiistai 8. lokakuuta 2013

Sairastajan pohdisteluja sohvannurkastaTaas sitä sairastetaan, ja nyt flunssailu ja kuumeilu on kestänyt jo toista viikkoa. Turhauttaa jo tuossa sohvannurkassa makoilu. Onneksi tänään on aurinko paistanut armottomasti ja lämmittänyt kuumeisen mieltä. Ruskasta voi nauttia myös sisältä käsin pihakoivujen keltaista loistoa ikkunan kautta ihaillen. Mutta miten muuten toipilaana voi aikaansa kuluttaa, kun pitää "vain lepäillä"?Olen muun muassa leiponut. Sitä ei varmaankaan lasketa lepäilyksi, muttei se hirmuista uurastustakaan ollut yleiskoneen avustuksella. Telkkaria on tullut katsottua. Idols, Suomi leipoo ja Gordon Ramsayn monenmoiset ohjelmat ovat jo tuttuja. Digiboxilta on kaivettu esiin kaikki Flight of the Concordsit ja opiskeltu siilin käyttäytymistä. Nyt siis tiedän miltä näyttävät siilin ulosteet ja kuinka paljon erilaisia syöpäläisiä tuosta söpöstä pikku eläimestä löytyy.

Olen myös opetellut Joensuun ruutukaava-alueen kaikki tiet. Osaan luetella ne etelästä pohjoiseen ja lännestä itään, ja tietysti toisin päin. Olen selannut Facebookia ja lukenut kaikenmaailman kommenttiketjut Sinistä ja Greenpeacesta, löytänyt satokausikalenterin ja tutustunut Miley Cyruksen kohuvideoon. Käsityötieteen portfolioita on tullut väännettyä ja syyslomareissun majoitus varattu. Eli jotain hyödyllistäkin tullut tehtyä. Niin ja parina päivänä on ollut pakko avata työsähköposti kiireisten asioiden vuoksi.Aluksi sairastaminen tuntui jopa helpottavalta. Orastava työuupumus sai pään sekaisin ja oli pakko pysähtyä ja levätä. Toisaalta nyt kiire kasautuu toimistolla ja jään paitsi niistä mukavista suunnittelupalavereista kuumeilun vuoksi. Niin ja urheilu. Tanssituntien korvauskertoja on kertynyt varmaan jo yhden lukuvuoden verran, eikä sohvalla makaamalla kuntoa tai balettitaitoja pidetä yllä. Mutta minkäs mahdat. Lääkärin mukaan mennään mummonmetodeilla: kuumaa juomaa ja lepoa.

Voisihan sitä seuraavaksi vaikka shoppailla verkossa. Neulominen ei ole kovin rasittavaa eikä tietenkään tämä bloggailu. Postista kolahti uusi sisustuslehti, joten sitäkin voi selailla kaikessa rauhassa. Tai sitten kaivan digiboxilta Vallan linnakkeen. Se on odottanut siellä juuri tällaisia päiviä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti