perjantai 18. lokakuuta 2013

Syyslomamuistoja Tartton Toomemäeltä


Viime vuonna syyslomalla matkasimme Tarttoon. Ensin laivalla Tallinnaan ja siitä bussilla perille asti. Muistan sään olleen kirpakka ja aurinkoinen. Talvi teki tuloaan jo eteläiseen Viroonkin.

Löysin kuvatiedostosta kuvia Tartton Toomemäellä sijaitsevasta tuomiokirkon raunioista. Katedraalilta tuo melkein näyttää. Toomemäki on mielestäni yksi Tartton parhaita paikkoja. Sellainen ihana vehreä puisto, josta löytyy tällaisiakin historiallia jäännöksiä.
Tartton tuomiokirkkoa on aloitettu rakentamaan jo 1200-luvulla. 1600-luvulla se vaurioitui tulipalossa. Kesäisin kirkon torneihin pääsee kiipeämään näköalapaikoille. Kesällä raunioilla järjestetään kuulema myös konsertteja ja teatteriesityksiä. Me ihailimme vain korkeita seiniä ja kaarevia holvikaaria.Tarttossa yövyimme hotelli Antoniuksessa, joka sijaitsi yliopistoa vastapäätä. Se oli oikein viihtyisä ja mukava hotelli. Huoneet oli sisustettu vanhan rakennuksen tyyliä kunnioittaen, ja seiniä ja kattoa koristivat vanhat hirret. Illalla kävimme hotellin ravintolassa syömässä. Hyvää oli, vaikka ehkä vähän liian fiiniä meidän makuun. Aamupalasta olen tainnut mainita aikaisemmin täällä.

Ensi viikolla olisi vuorossa meidän syysloma. Tälläkin kertaa matkaamme vanhaan eurooppalaiseen kaupunkiin. Siitä myöhemmin lisää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti